Snowdrifters

Snowdrifters

Snowdrifters

Dit is de kennelnaam die ik voor de Westies heb.

verjaardagen

hondPosted by Yolanda 26 Apr, 2018 16:32:47
Voor we de volgende stap zetten naar een nieuw hoofdstuk en volgende nestje, plaats ik nog even de tekst waar ik onze blog mee startte in 2012 als kennismaking voor alle nieuwkomers.

Even voorstellen. Wij zijn Bennie en Yolanda Valkiers-De Haes, reeds enkele jaartjes 42 gehuwd en ouders van een zoon Bram

Honden en hondjes zijn er altijd in ons leven geweest, in onze jeugd meestal van onbekende oorsprong, maar niet minder geliefd of verzorgd. Maar een jong stel met weinig plaats kon niet direct een hond als huisdier nemen.

In 1984 kwam daar verandering in, ons eigen huisje ingericht, een zoontje van 2 jaar, een tuin.. plaats dus voor een hond, en ons prachtige Groenendaler teefje Inka kwam bij ons wonen. Bennie stapte met haar de hondensport in, wat hen zeer goed afging. In jaar 1986 besloten wij ook een kleinere hond aan te schaffen en na lang de voor en nadelen af te wegen viel onze keuze op de West Highland White Terriër. Vooral het karakter en natuurlijk ook het voorkomen sprak ons erg aan. Ik kan alleen maar zeggen dat ik tot op de dag van vandaag daar nog geen minuut spijt van gehad heb. Het was en blijft een uitdaging om een westie in huis te hebben.

Maar het bleef niet bij dit eerste Westietje, ons Kirri kreeg een nestje en er mocht een kleintje blijven, en zo breide ons gezinnetje stilaan uit. Als één van onze teefjes eens een nestje had bleef er al eens een kleintje bij ons. Kirri (Kapodistria), Trees (Monsena) , Dolly (Nefertiti), Poupou, Roxy, Sushi (Sunshine), Tinkelbel, Droop (Unique), Bunny (Vanilla), Yeti, Juta, Liberty en Nissa. Allemaal westies en toch allemaal hun eigen karaktertje. In 2000 kregen onze pupjes een kennelnaam, “Snowdrifters”, de naam van een klein wit bloempje dat de bodem bedekte als een sneeuwtapijt. Sommige onder hen mochten 15 en 16 jaar worden, van een paar hebben we te vroeg afscheid moeten nemen, maar geen van hen zal vergeten worden want ze waren één voor één uniek.

De westiemeisje die we nog hadden waren allemaal met pensioen en genoten van rustige oude dag en stilaan maakten zij ook hun laatste wandeling. Bunny (Verity's Vanilla verliet ons in mei 2012)

In 2010 kwam Juta in ons leven. Juta nam op de leeftijd van 8 maanden voor de eerste keer deel aan een show (ook voor mij de 1ste keer na zéér lange tijd). Met een zeer goed viel dit best mee en sindsdien heeft zij steeds heel goede uitslag.

In 2012 kreeg zij samen met Valentin du Moulin de mac Gregor haar eerste nestje. Na 8 jaar terug kleine westiepupjes in huis, een nieuw avontuur.
En natuurlijk de verleiding is altijd zo groot, er mocht een pupje blijven Liberty, en na ons Liberty kwam haar dochter Nissa.

Foto 1 : Juta
Nestjes Juta
Foto 2 : Liberty, Loesje, Scotty en Luka
Foto 3 : Lady, Arno, Barac, Luca, Lucky
Foto 4 : Diesel
Foto 5 : Boy, Trixie, Pippa en Oona
Foto 6 : Qessa, Winny, Rikki en Q-tie
Nestjes Liberty
Foto 7 : Ziggy en Nissa
Foto 8 : Poppie, Pallieter, Poppy en Pippa